Projekt

Pågående, planerade och färdigställda projket

Kommande


Riksby -Linta Gårdsväg

Status: Kommande

Årstafältet

Status: Kommande

Maxera är en av aktörerna som är med och utvecklar första detaljplanen för Valla Torg – här planerar vi att bygga ca 60 bostadsrätter.

Kvarteret kommer att bestå av både höga och låga byggnader för att skapa en varierad siluett mot parken. Tanken är att den gröna och blommande gården ska utformas så att den inbjuder till såväl umgänge som lek samt upplevs som en skyddad oas för de boende. Även offentliga lokaler planeras in för ett varierat utbud och levande närområde.

Arkitekt: Varg Arkitekter

Se projektet

Magelungens strand

Status: Kommande

Magelungens Strand ingår i ett större stadsutvecklingsprojekt där Stockholms stad planerar för nya bostäder intill Magelungsvägen mellan Farsta och Högdalen. Projektet är indelat i flera etapper och där Maxeras cirka 200 bostadsrätter ingår i den första etappen.

Magelungens Strand ligger precis vid sjön Magelungen i ett grönområde med promenadvägar och badmöjligheter. I närområdet finns affärer, skola och flera förskolor och Farsta centrum med all tänkbar service. Tunnelbanan når du på cirka 15 minuters gångavstånd.

Färdigställda


Bandhagen

Status: Färdigställda

Kvarteret runt Björksundsslingan är lugnt och fridfullt och nära till gröna parkytor. Här bor du också nära service och tunnelbana som tar dig in till T-centralen på 17 minuter. Kv. Filmen kommer att bestå av 3 hus och med totalt 84 välplanerade lägenheter i storlekarna 1-2 rok.

Älvsjö torg

Status: Färdigställda

Vi är stolta över att vi, tillsammans med Stockholms stad och SL, har tagit fram ett nytt centrum i Älvsjö. Älvsjö Torg – en trevlig blandning av bostäder, butiker, resecentrum och bussterminal. Maxeras del består av tre stadskvarter med totalt 300 lägenheter och 4000 kvm butiker varav ett kvarter bostadsrätter. Nedan presenterar vi de tre inflyttade stadskvarteren.

Kv Stickspåret
95 moderna och ljusa lägenheter i bostadsrättsföreningen Älvsjö torg. Huset är byggt med en tydlig stadskänsla och har 4–6 våningar med lokaler placerade längs entrévåningen. Lägenhetsstorlekarna varierar från yteffektiva ettor på 39 kvadratmeter till rymliga femmor på 131 kvadratmeter. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats

Kv Perrongen
99 hyresrätter och två lokaler. Fastigheten är inflyttad. Den ägs numera av Familjebostäder.

Kv Pendlaren
104 hyresrätter, en COOP-butik samt fyra mindre butiker. Fastigheten är inflyttad. Den ägs numera av Familjebostäder.

Enskededalen

Status: Färdigställda

I trevliga Enskededalen – Åstorpsringen har vi byggt 50 hyresrättslägenheter. Här bor man i en blandad bebyggelse i närområdet av både villor och flerbostadshus. Dalens populära koloniområde ligger på andra sidan gatan. Längtar du ut till naturen och fritidsaktiviteter finns både Nackareservatet och Hellasgården i närheten.

Arkitekt: Kjellander Sjöberg

Hammarbyhöjden

Status: Färdigställda

Här bor du med närhet till naturen och har samtidigt tillgång till Söders puls. Kommunikationerna är goda tack vare både tunnelbana och snabbspårväg. Det ljusputsade huset är beläget på en höjd med utsikt över södra Hammarbyhöjden och Södermalm. Bostäderna är välplanerade och har en genomtänkt standard. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss i huset med direkt tillgång till garaget.

Arkitekt: Storesund Arkitekter genom Malin Ullman